Ajankohtaista|Kymmenkertaista tilivarojesi tuotto – Bigbank maksaa jopa 3,7 prosentin talletuskorkoa säästötilille

Kymmenkertaista tilivarojesi tuotto – Bigbank maksaa jopa 3,7 prosentin talletuskorkoa säästötilille

Talouskasvun elpymisen viivästyessä ja inflaation pysyessä korkealla tasolla suomalaiset hakevat tilivaroilleen parempaa tuottoa.

”Velalliset kokivat EKP:n koronnostot nopeasti vuonna 2022. Säästäjät ovat sen sijaan nähneet vasta viime aikoina kasvua perinteisten säästämisen tuotteiden koroissa“, sanoo Inka Hedenstam, Bigbank AS Suomen sivuliikkeen maajohtaja.

”Korkojen nousun vauhdittamana erilaiset säästö- ja määräaikaistalletukset ovat nostaneet päätään ja pankit ovatkin vihdoin alkaneet tarjoamaan suomalaisten säästöille kohtuullista korkoa.” Hedenstam jatkaa.

Pankkien maksamat korot käyttötileille ovat kuitenkin jääneet erittäin mailtillisiksi, noin 0,30 prosentin tuntumaan. Käyttötilien rinnalle ovat nousseet FinTech-yritysten säästötilit yli kymmenkertaisilla koroilla.

Bigbank lanseerasi korkeakorkoisen säästötilin toukokuussa 2023 tarjotakseen suomalaisille joustavamman talletustuotteen määräaikaistalletuksen rinnalle.

”Olemme toimineet Suomessa vuodesta 2009. Strategiamme on siitä lähtien ollut maksaa parasta korkoa suomalaisten säästöille. Säästötili on täysin digitaalinen, maksuton, eikä siinä ole nostorajoituksia. Tuote toimii käyttötilin tavoin. Suurin ero on huomattavasti parempi korko,“ Hedenstam sanoo.

Bigbankin säästötilissä korko lasketaan päiväsaldolle, kun taas käyttötileille pankit maksavat korkoa yleensä kuukauden alimman saldon mukaan.

Säästötili sopii heille, jotka haluavat varoilleen käyttötiliä korkeampaa korkoa, mutta eivät halua sitoa varojaan määräajaksi, tai sijoittaa epävakaassa markkinatilanteessa.

Bigbankin iloksi säästötili on kiinnostanut erityisesti nuoria aikuisia. Tämä asiakassegmentti suosii joustavuutta ja selkeyttä.

”Säästötili on mutkaton tapa päästä kiinni säästämiseen ja ennenkaikkea hyvä työkalu pitkäjänteiselle talouden suunnittelulle. Nuorena aloitettu säästäminen tuo myöhemmin valtavan edun. Haluamme Bigbankissa olla mukana auttamassa ja inspiroimassa nuoria aloittamaan säästämisen ja sijoittamisen jo aikaisessa elämänvaiheessa.”

Viron vakuusjärjestelmän takuurahasto takaa kaikille Bigbankiin tehdyille talletuksille ja niiden koroille 100 prosentin suojan 100 000 euroon asti. Säästämisen voi aloittaa eurolla ja maksimitalletus, jolle korkoa maksetaan, on 100 000 euroa. Nostoja voi tehdä omien tarpeiden mukaisesti ilman rajoituksia tai kuluja.

Lue lisää Bigbankin säästötilistä tästä linkistä.